Demonstratie Malieveld 23 Augustus bijna verboden.


Vandaag, zaterdag 22 Augustus rond 12:00 heeft Veiligheidsregio Haaglanden ons laten weten dat er een dreiging zou bestaan vanuit bepaalde groepen dat er dus onrust zou kunnen gaan ontstaan.

De veiligheidsdriehoek ( burgemeester) heeft te kennen gegeven dat er dreiging zou bestaan vanuit de hoek van “voetbal hooligans”.
Dat een bepaalde groep mensen weer in een hoek worden gezet zijn wij het totaal niet mee eens. Voor ons zijn voetbalsupporters ook gewoon mensen, en iedereen is zonder uitzondering welkom op onze demonstraties.

Wij zijn allemaal mensen, of we nu voetbal- of korfbal- supporter zijn maakt ons niks uit, dit kan en mag totaal geen verschil maken.
In alle hoeken van de samenleving zijn er mensen die misschien eens een keer wat hardere uitlatingen doen, voetbalsupporters zijn daarin niet uniek, maar om nu weer één groep als boosdoener aan te wijzen gaat voor ons te ver.

Er is ons aangegeven dat wij aanpassingen moesten maken in ons programma en de tijdsduur van de demonstratie moesten verkorten anders zou de demonstratie niet worden toegestaan.
Hierop hebben wij gereageerd dat wij hier niet mee akkoord gaan en aangegeven dat wij niets gaan veranderen aan onze planning of programma, dit omdat onze planning en programma juist is gebaseerd om de rust onder het publiek te waarborgen.
Nadat de veiligheidsregio lange tijd heeft genomen, is gelukkig toch besloten de demonstratie door te laten gaan volgens de al eerder afgegeven kennisgeving.

Zoals u misschien al in het AD.nl (link) vandaag heeft kunnen lezen zal de politie en ME hoog inzetten op handhaving.
Er is ons te kennen gegeven dat zij direct zullen optreden op het moment dat er twee keer geen gehoor word gegeven aan een eventuele vordering.
Wij willen daarom ook iedereen met klem verzoeken de instructies van onze eigen ordedienst en die van de politie in het bijzonder strikt op te volgen.
Wij hebben voet bij stuk gehouden en rekenen op jullie medewerking om de demonstratie rustig en vreedzaam te laten verlopen. Het is ons recht om te demonstreren!

Dringend verzoek vanuit de organisatie:

Wij vragen iedereen die aan deze demonstratie wil deelnemen zich rustig op te stellen tegen de politie en ME.
Dit is de laatste demonstratie op het Malieveld en deze staat in het teken van verbinden.
Laten we hier gebruik van maken en zorgen dat we deze demonstratie met z’n allen tot een succes maken en ons kunnen voorbereiden op aankomende acties.
Laten we met deze demonstratie nog één keer laten zien dat het vooral niet aan ons ligt!
Wel vragen wij iedereen om de camera paraat te houden, mocht opnieuw de afspraken door Regio Haaglanden niet worden nagekomen zoals dat gebeurde op de demonstratie afgelopen donderdag.

Alvast bedankt voor jullie medewerking en tot morgen!