Dagje uit voor Vrijheid – 17 en 18 April

Na vele vragen over wat er in het weekend te doen is op het gebied van vrijheid is het idee ontstaan een kort overzicht te maken. Niet alleen de grotere maar ook kleinere of lokale initiatieven zijn vaak lastig te vinden, maar dat betekend niet dat hier geen animo voor is. Veel mensen weten vaak niet waar er manifestaties worden gehouden of ze zijn lastig te vinden.

We hebben hier een verzameling van manifestaties samengesteld die wij zijn tegen gekomen. Sommige zijn aangemeld, andere niet. Wij organiseren deze niet en we zullen ook zeker niet op allemaal aanwezig zijn. Mochten wij van SOVV aanwezig zijn zullen we dat vermelden. Voor ons is ook niet altijd alle informatie beschikbaar, echter houdt dat ons niet tegen hier een zo compleet mogelijk beeld te geven van wat er in Nederland te doen is met betrekking tot manifestaties voor de vrijheid.

Manifestaties hieronder met een flyer lijken een groter landelijke interesse te hebben.
De lijst kan worden bijgewerkt met nieuwe manifestaties of aanvullende informatie. Raadpleeg daarom regelmatig deze pagina.

Een dagje uit voor vrijheid op zaterdag 17 April:

11:45 – Rotterdam – Fietsen voor vrijheid
Hierover is weinig informatie te vinden.
Het schijnt een fietstocht te zijn die start om 14:45 uur bij het Grafisch Lyceum.


12:00 – 14:00 – Wijngaarden – Koffie bij Diederik
Er gaat een flyer rond op social media echter is hierover bij ons niet veel bekend. Het lijkt een manifestatie te zijn om bewustwording te creëren over het feit het OMT, en daarmee de leden hiervan, geen openbare vergaderingen hebben waarop maatregelen worden gebaseerd.
De exacte locatie is niet bekend.
Wel is het duidelijk dat het om een manifestatie in Wijngaarden gaat.


13:00 – Emmen – Vrijheidswandeling
De mars start volgens de berichten op het Raadhuisplein in Emmen.
Het landelijke animo voor deze manifestatie lijkt redelijk.
https://www.facebook.com/groups/2720543591521547


14:00 – 16:00 – Rotterdam – Mars voor Vrijheid
Het is nog niet duidelijk of het een mars of statisch word al zijn de meeste berichten gericht op een mars. Het animo voor deze demonstratie lijkt landelijk aanzienlijk groot dus zeker een aanrader.
SOVV is aanwezig.


14:00 – Alkmaar – Dance for Freedom
Locatie: Geestmerambacht (Langedijk zijde)
Er schijnt een DJ aanwezig te zijn genaamd DJ Denese Strijder


17:00 – Zuid Holland – Strand Jutten
Ergens op het strand in Zuid- Holland is een manifestatie voor de vrijheid. De exacte locatie is bij ons niet bekend. Mocht deze bekend worden zullen wij dit uiteraard bekend maken via onze social media kanalen.
De landelijke animo voor deze manifestatie lijkt redelijk groot.


20:00 – Alkmaar – Fakkeltocht voor de vrijheid
Hierover is weinig informatie te vinden.
De fakkeltocht schijnt te starten op het Victoriapark.


Een dagje uit voor vrijheid op zondag 18 April:

14:00 – 16:00 – Amsterdam – koffie drinken
Zoals gewoonlijk word er hoogst waarschijnlijk weer ergens koffie gedronken in amsterdam als is er momenteel weinig informatie over te vinden.


14:00 – Amsterdam – Verboten zone tour
De groene kikker en oma pluis houden een “Verboten zone tour” nadat zij op 4 april een gebieds verbod kregen en op 11 April gearresteerd zijn in Amsterdam. Om het absurde demotivatie beleid van onze overheid richting vrijheidsdemonstranten in het licht te zetten deze ludieke actie.
De actie start bij de Vondelparkbrug om 14:00 uur.