Bezwaren 20,21 en 28 Maart

Mordechai Krispijn en Anna Zeven organiseren een collectief tegen de boetes van 20,21 en 28 Maart. Wij hopen dan ook dat vele mensen deze actie ondersteunen door een kleine donatie te doen want alle beetjes helpen.

Doneren kan via:

https://www.gofundme.com/f/vrijheidsstrijders-stappen-naar-rechter

Onze dank is groot. De eerste donatie van € 10.000,- werd binnen 1 dag gehaald. Hiermee kunnen wij voor heel veel mensen een rechtszaak voeren. Omdat steeds meer mensen zich aanmelden hebben wij het doel verhoogd naar € 25.000,-.

Voor alle Vrijheidsstrijders die werden aangehouden op zaterdag 20-3-2021, zondag 21-3-2021 en zondag 28-03-2021, langdurig van hun vrijheid werden beroofd en een gebiedsverbod kregen, wordt er geld ingezameld om rechtszaken te voeren.

Alleen al op zondag 28 maart 2021 werden er 305 vrijheidsstrijders aangehouden. Zij worden verdacht van een misdrijf volgens artikel 184 van het Wetboek van Strafrecht en kregen zelfs een gebiedsverbod voor alle weekenddagen t/m 6 juni 2021.

De Vrijheidsstrijders werden rond 15:00 uur omsingeld en gedurende zo’n 6 tot 9 uur lang vastgehouden, verstoken van eten, drinken en wc. Een enkeling werd afgevoerd in arrestantenbussen met amper 0,50 m2 aan bewegingsruimte en daarin urenlang vastgehouden.

Ook op zaterdag 20 en zondag 21 maart werden er veel mensen aangehouden en verdacht van hetzelfde misdrijf. Ook deze mensen wordt nu opgeroepen om aan te sluiten bij deze zaak.

De politie stelt dat arrestanten opzettelijk niet voldeden aan het bevel om het terrein te verlaten. Verdachten verklaarden dit bevel niet te hebben gehoord.

Volgens diverse advocaten zou de straf van het gebiedsverbod buitenproportioneel en onrechtmatig zijn. Ook is de manier waarop arrestanten behandeld zijn uiterst bedenkelijk.

Voor een gezamenlijk initiatief om rechtszaken aan te spannen tegen de handelwijze van de politie en de aanhoudingen op zondag 28 maart 2021 is er een crowdfunding gestart om zo al deze Vrijheidsstrijders rechtsbijstand te verzekeren.

  • Ben jij zelf slachtoffer van de massa-aanhouding?
  • Vind jij het onterecht wat er is gebeurd?
  • Wil jij deze Vrijheidsstrijders een hart onder de riem steken?

Dan is iedere financiële bijdrage aan de rechtszaken zeer welkom!

Per persoon wordt uitgegaan van advocaatkosten tussen de € 400,- en € 600,-. Hoeveel mensen van de 305 arrestanten een rechtszaak willen aanspannen, is nog onbekend.

NB: Mocht er na de gevoerde rechtszaken een bedrag overblijven, dan zal dat gebruikt worden voor toekomstige rechtszaken binnen dit kader.

Aanmelden:

U kunt zich aanmelden via signal;
Signal is een berichten app wat lijkt op watsapp en is te downloaden voor:
Android: https://play.google.com/store/apps/details?id=org.thoughtcrime.securesms
Iphone: https://apps.apple.com/us/app/signal-private-messenger/id874139669
PC: https://updates.signal.org/desktop/signal-desktop-win-1.40.1.exe

Na installatie kunt u zich aanmelden bij één van de onderstaande groepen:
Graag alleen aanmelden als u daadwerkelijk een boete of gebiedsverbod heeft gekregen.

De groep voor 20 en 21 Maart:
https://signal.group/#CjQKIP-VG88f1Go_aH0okKvwHrqBJMBd6KiHurBbOeHpgq4VEhBjZscGzmSSYFf6RurkcbyR

De groep voor 28 Maart:
https://signal.group/#CjQKIFVZ6o5Y95rk-Qxha3HF-2TJKzXV0KCCcrOcvxXpbljFEhC-1XNKcQ4fuN0ejzGFOzbT

Onze dank

Bij deze willen wij van het team van SOVV onze dank uitspreken naar Mordechai Krispijn en Anna Zeven voor het opzetten van dit initiatief.